Afbeelding
Foto: Johan van der Kolk

Eerste plekken Vrijmarkt IJsselmuiden al gereserveerd

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Als je een goed plekje wilt op de Vrijmarkt tijdens Koningsdag moet je er vroeg bij zijn. Moest je in het verleden voor dag en dauw op, nu ben je op de dag zelf misschien al te laat. Beelden die doen denken aan de all-in resorts waar met badhandoekje soms al de avond van tevoren een ligstoel geclaimd. Op ongeveer dezelfde wijze worden al sinds het begin van deze week sta-plekken voor de vrijmarkt geclaimd.

Overigens stelt de organiserende IJOV dergelijke claims niet op prijs. Op de site valt te lezen. “De IJOV vraagt u vriendelijk om geen linten of andere obstakels te plaatsen in de weken voorafgaand aan Koningsdag. Ook mag de stoep niet met verf en/of graffiti bewerkt worden. Overigens gaat dit over blokkades of graffiti in de openbare ruimte. Uiteraard mogen mensen zelf beslissen wat ze op hun eigen terrein doen of ophangen.

De IJsselmuider Vrijmarkt van IJOV is één van de toptrekkers tijdens Koningsdag in onze omgeving. De organisatie vertelt:”Wat is er nou leuker dan met Koningsdag lekker met je gezin, familie of vrienden over de vrijmarkt te slenteren? Samen zoeken naar dat ene mooie zeldzame vaasje of die exclusieve elpee. Wie weet kun je nog iets anders op de kop tikken. Heb je de hele vrijmarkt uitgespeeld? Dan vind je gezelligheid op het terras van de IJOV.” De markt begint om 07.00 uur en duurt tot 17.00 uur.