Afbeelding
Foto: Tennekes
5 foto’s

Bouw gymzaal Het Onderdijks van start (5 foto’s)

Algemeen instagram

Vrijdagmorgen 19 april 2024 boorde wethouder Bas Wonink de eerste paal voor de nieuwe gymzaal in Het Onderdijks. En samen met aannemer Martijn Endeman van Bouwbedrijf Gebr. Meijer onthulde hij het bouwbord.


Wethouder Bas Wonink: “Ik ben blij dat we vandaag daadwerkelijk gestart zijn met de bouw van de gymzaal. Deze gymzaal is heel welkom voor de wijkbewoners maar zeker ook voor de kinderen van Het Stroomdal en Villa Nova. Zij kunnen straks direct om de hoek van hun school gymmen. Dat scheelt hen veel reistijd. Fijn dat we kunnen uitkijken naar een mooie nieuwe gymzaal.”


Martijn Endeman van Bouwbedrijf Gebr. Meijer: “Wij bouwen graag mee aan de maatschappij. Daarbij staat veiligheid op en rondom de bouwlocatie bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk merkt de omgeving dat er gebouwd wordt aan een nieuwe gymzaal. Daarvoor vragen wij begrip. En zijn er vragen, dan beantwoorden wij die graag.” 


Een gymzaal voor iedereen


De gymzaal komt op de locatie aan de Lange Akker, waar tot voor kort kinderopvang de Habitat van Prokino stond. Dit is tegenover basisscholen Het Stroomdal en Villa Nova. Op dit moment maken Het Stroomdal en Villa Nova voor hun bewegingsonderwijs gebruik van een sporthal buiten de wijk. Dat hoeft in de toekomst niet meer. De nieuwe gymzaal in het hart van Het Onderdijks wordt straks overdag gebruikt door beide basisscholen. Na schooltijd en in de avonduren kunnen wijkbewoners de ruimte gebruiken voor sport en bewegen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
default