Wilsum klopt SCD '83

WILSUM - SCD '83 tekende vorig weekend voor een grote verrassing door te winnen van Storica. Zaterdag was het Wilsum dat verraste. De ploeg koppelde inzet en strijd aan goed voetbal en dat was teveel voor het sterke SCD '83. Wilsum won met 3-2.Wilsum kwam als een komeet uit de startblokken. Met agressief spel werd SCD '83 gelijk aangepakt. Dit leidde al in de 2e minuut tot een doelpunt. Jan van Spijker scoorde met een halve omhaal. Vier minuten later stond het 2-0. Wiljan van Zuthem kopte raak. Daarna kreeg Wilsum kansen op 3-0. SCD '83 kwam in het eerste half uur niet in het spel voor. In het laatste kwartier waren de krachten wat weggevloeid bij Wilsum en kreeg SCD '83 meer grip. In de 41e minuut kwamen de gasten terug tot 2-1. Daarna liet Wiljan van Zuthem een goede kans op 3-1 liggen. Ook na rust kreeg Wilsum goede kansen om de score verder op te voeren. De ploeg scoorde slechts een keer. Een voorzet van Henri van de Wetering werd door een verdediger van SCD '83 in het eigen doel gewerkt. In blessuretijd maakten de gasten uit Dedemsvaart nog de 3-2, maar de zege van Wilsum kwam niet in gevaar.