Wandelconcert in Bovenkerk

Partnerbijdrages

KAMPEN -  De bekende Kamper organist Gerwin van der Plaats geeft op zaterdag 30 juli in samenwerking met het Urker mannenkwartet om 15.00 uur een wandelconcert in de Bovenkerk.
Het concert is gratis en het programma bestaat uit geliefde en populaire orgelwerken, gezongen geestelijke liederen en Negro-spirituals.


 


Gerwin van der Plaats (1977) studeerde aan het conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een vijftal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Hij is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar Belgi, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.


In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Het bestaat uit vier enthousiaste Urker vrienden. Zij begonnen onder leiding van Roelof Elzinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gewin van der Plaats benaderden als dirigent en begeleider. In december vorig jaar vonden drie uitvoeringen plaats. De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor "Hallelujah" en het Urker Visserskoor "Crescendo". Daarnaast volgen zij zangles bij Marjo van Someren te Kampen. Onlangs werd hun eerste cd opgenomen. Deze cd zal medio oktober verschijnen.