Wit-Blauw pakt titel met groot gemak

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw spelen volgend seizoen in de zaalcompetitie weer in de eerste klasse. Met een simpele 25-11 zege op Blauw Zwart pakte het de titel in de tweede klasse D. Daarmee is de ploeg weer terug op het juiste niveau. De Kamper ploeg toonde dit seizoen diverse keren aan dat het te sterk is voor de tweede klasse.

Wit-Blauw had geen kind aan Blauw Zwart. Na een wat zenuwachtig begin, kwam de thuisploeg al snel op stoom en stond het binnen tien minuten al op een 6-2 voorsprong. De ploeg van interim-trainer Gerwin Bos ging door en stond na twintig minuten op een 14-4 voorsprong. In deze fase leek het net een schiettent en hadden de gasten helemaal niets te vertellen. Daarna kreeg Wit-Blauw steeds meer moeite om de concentratie vast te houden. Daardoor liep de schade voor Blauw Zwart niet verder op. De ploeg scoorde in de laatste drie minuten voor rust nog twee keer.

Na een ruststand van 14-6 bleef het in de tweede helft moeizaam gaan met Wit-Blauw. De ploeg speelde slordig. Blauw Zwart miste kwaliteit om volop van te profiteren. In de 6e minuut van de tweede helft liet Danille Nijenhuis-Hage zich vervangen. De 33-jarige routinier stopt vanwege blessures aan haar achillespezen met korfbal en nam afscheid van het publiek.

Het inspireerde Wit-Blauw aanvankelijk niet om het tempo op te voeren. Blauw Zwart zag de schade aanvankelijk niet verder oplopen (17-9), maar in het laatste kwartier veranderde dat. De Kamper ploeg richtte zich nog een keer op en speelde de tegenstander weer helemaal zoek.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in Sporthal De Reeve. Routinier Job van Eunen keek met een voldaan gezicht na de polonaise in de sporthal. "Dit is de eerste keer dat ik kampioen ben geworden en ik moet zeggen dat het wel bijzonder is. Ik ben heel blij dat we de stap naar de eerste klasse gaan maken. We zijn veel te goed voor de tweede klasse. Voor onze jonge spelers Elyne Visscher, Krista Fixe en Jelle Visscher is dat ook belangrijk. Zij moeten een stapje hoger spelen en blijven zo tevreden."

Van Eunen is niet bang voor het hogere niveau. Een jaar geleden redde Wit-Blauw het niet in de eerste klasse. "Vorig jaar hadden we niet dezelfde ploeg. Er is nu veel meer concurrentie. Daarom is het eigenlijk heel zonde dat we in de tweede klasse hebben gespeeld. Met deze ploeg moeten we volgend jaar minimaal bij de eerste vier kunnen eindigen, mits we wel voor elkaar blijven werken."

Voorzitter Wilco Van Maanen heeft ook vertrouwen in de toekomst. "We horen thuis in de eerste klasse. Als de ploeg over een aantal jaren goed in haar vel zit, kun je misschien denken aan de overgangsklasse, maar je moet niet verder springen dan je polsstok lang is. Als je nu de eerste selectie van Wit-Blauw ziet en je kijkt wat er achter zit, dan ben ik niet bang voor de toekomst. Maar dan is het wel zaak dat onze talenten blijven en niet gang overlopen." 

(meer artikelen over het kampioenschap van Wit-Blauw staan op de sportpagina)