Politie zoekt getuigen woninginbraak

Partnerbijdrages

KAMPEN - Bij thuiskomst ontdekten de bewoners van een woning aan het Dravik, zaterdagavond 3 september rond 20.00 uur, dat de achterdeur van hun woning openstond. Tien minuten daarvoor had hun dochter de woning verlaten en de ouders dachten dat zij de deur open had laten staan. Dit bleek echter niet het geval. Rond dat tijdstip is door buren gezien dat drie mannen, met een lichtgetint/Zuid-Europees uiterlijk, gehaast de achtertuin verlieten. Zij probeerden waarschijnlijk in te breken.

De politie vermoedt dat de daders gewacht hebben tot de dochter het huis verliet om hun slag te slaan. Gelijktijdig kwamen de ouders echter thuis, waardoor de mannen op de vlucht moesten. De mannen hebben waarschijnlijk het voordeurslot kunnen openen door de dagschoot terug te drukken met een flexibel voorwerp ('flipperen'). Voor zover bekend wordt uit de woning niets vermist.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze inbraak wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld. De politie adviseert om 's nachts bij het verlaten van de woning de deur goed op slot te draaien.