Dames Reflex onderuit in derby

KAMPEN - De volleybalsters van Zalsman/Reflex hadden het zaterdag moeilijk in de derby tegen koploper 1.2.3. Machineverhuur Vovem '90. In de Reflexhal wonnen de gasten uit Emmeloord met 1-3.

Vovem '90 wilde in Kampen een grote slag slaan in de topper tegen Reflex. Speciaal voor dit duel had trainer Hans Verstappen enkele oudgedienden, die normaal in de Mastercompetitie spelen, meegenomen om de jonge ploeg wat body te geven. En dat lukte. Op alle fronten werd Reflex afgetroefd. Vovem '90 was in de breedte kwalitatief sterker en sleepte vrij gemakkelijk de eerste set binnen. De tweede set ging na een hectische slotfase met wat scheidsrechterlijke dwalingen naar Reflex.

Even leek het erop dat Vovem '90 het goede gevoel kwijt was, maar in elke set keek Reflex vervolgens weer tegen een achterstand aan. Dat hadden de gasten veelal te danken aan een sterke servicereeks. Dit bracht in Reflex wel vechtlust naar boven en zorgde voor mooie rally's, maar het ging ook ten koste van het spelniveau van de thuisploeg. De pass aan de kant van Reflex was goed, maar aanvallend wist  Reflex minder te brengen dan de tegenstander.

Halverwege de wedstrijd paste trainer/coach Han Lammers van Reflex nog een spelverdelerswissel toe, waardoor Leonie Kuiper binnen de lijnen kwam. Ellen Bredewold verving Marlous Brosius. Dit bracht wel wat meer variatie in het spel, maar Reflex was niet bij machte het ogenschijnlijk frivole en slimme spelletje van Vovem te doorbreken en de kansen te keren. Uiteindelijk gingen de Kamper dames in eigen huis met 3-1 onderuit.