Wilsum in blessuretijd onderuit

WILSUM - In eigen huis had Wilsum lange tijd uitzicht op een goed resultaat tegen koploper Swift '64, maar in blessuretijd ging het toch mis. In de rebound stelde Meloudi Zaki de zege veilig voor Swift '64 en dompelde hij Wilsum in rouw.

Wilsum-trainer Bart Ester hield geen wedstrijdbespreking, maar zette zijn ploeg op scherp door enkele zaken op een bord te noteren. In het eerste kwartier was Wilsum wat zoekende, maar daarna speelde het een goede eerste helft. Dit leidde in de 35e minuut tot de verdiende openingstreffer. Na een goede aanval kapte Wiljan van Zuthem zich vrij en trof doel met een diagonaal schot. Vlak voor rust moest Swift met tien man verder toen een speler van Swift '64 met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Hoofdtrainer Gerben van der Snel van Swift '64 koos vervolgens verrassend voor een extra vierde aanvaller en dat had grote gevolgen. Wilsum werd in de tweede helft ver na achteren gedrongen en kwam niet meer aan voetballen toe. Toch kreeg het vlak na rust nog wel een uitgelezen mogelijkheid om de score op te voeren. Na een individuele actie bezorgde Wiliam Kaminyoge de bal op een presenteerblaadje voor Harmen Siedsma, maar die verzuimde om te scoren. Daarna moest Wilsum voortdurend in de achteruit.

Doelman Gerhard Bolt van Wilsum behoedde zijn ploeg enkele keren met goede reddingen voor de gelijkmaker, maar moest in de 70e minuut capituleren op een inzet van Cemil Sahintürk. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in blessuretijd sloeg Zaki toe. Swift' 64 nam het doel via een vrije trap onder vuur. Keeper Bolt verkeek zich vervolgens op een rare stuit en had de bal niet klem. Zaki was er vervolgens snel bij om in de rebound de 1-2 aan te tekenen.

Wilsum-trainer Bart Ester was na afloop 'ziek' van de nederlaag. "Swift '64 had het geluk van de koploper, maar we hebben het onheil over onszelf afgeroepen."