Kampen in de ban van de dans

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN-  Kampen bruist van vrijdag 18 mei tot en met zaterdag 2 juni weer van de dansacticiteiten. De derde editie van de Kampen Danst marathon vindt dan weer plaats. In samenwerking met Vuur en Vlam Produkties en de Stadsgehoorzaal Kampen worden er bijzondere voorstellingen en heel veel workshops  aangeboden.

De dansweek wordt vrijdag 18 mei om 19.00 uur geopend met een bijzondere verrassing op de Plantage en Oudestraat.  Aansluitend danst het professionele gezelschap Noord Nederlandse dans hun voorstelling Cinematic in de Stadsgehoorzaal.

Tijdens de dansmarathon is er voor elke danser wat wils op het gebied van workshops. Zo is er op zondag 20 mei  een workshop tapdance, er is een hiphop-klas en er komt er een musicalartiest die een dans aanleert uit de musical Saturday Night Fever. Op woensdag middag 23 mei is het de beurt aan de kinderen. Zij kunnen mee doen aan drie workshops. Hierin gaan ze niet alleen dansen, maar ook graffiti spuiten, rappen en toneelspelen. Deze dag wordt afgesloten met een presentatie voor alle ouders.

Black Swan
De dansfilm Black Swan is op woensdagavond 23 mei te zien in de Stadsgehoorzaal, een psychologische thriller over een danseres die de hoofdrol krijgt in het beroemde ballet het Zwanenmeer. Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei presenteert Vuur en Vlam Produkties de voorstelling  "Tribute to the dance": Een project waarin dansgroepen van dansschool van den Berg, Quintus, RKDOS, Wilhelmina en IJGV een eerbetoon geven aan de grote dansiconen Pina Bausch, Bob Fosse, Micheal Jackson en Martha Graham. Op zaterdagavond begint om 21.00 uur een dansfeest , waar verschillende dj's komen draaien.
De Dansmarathon wordt afgesloten met de familievoorstelling "Stuk Gedanst". De voorstelling is een vervolg op het bekende sprookje van de gebroeders Grimm  "Het geheim van de stukgedanste schoentjes".
Tijdens Kampen Danst verzorgt  een aantal amateur dansgroepen ook hun jaarlijkse voorstelling. De dansafdeling van RKDOS danst op 19 mei hun voorstelling in de Stadsgehoorzaal en op 2 juni is het de beurt aan de dansgroepen van Quintus.  In sporthal de Oosterholthoeve komen op zaterdag 2 juni alle dansverenigingen uit Kampen en IJsselmuiden oor het jaarlijkse evenement 'de Zomerdansdag'.
Voor informatie of reserveringen kijk op de website van de Stadsgehoorzaal www.stadsgehoorzaalkampen.nl of bel naar (038) 331 73 73.