Slotfase nekt korfballers DOS

KAMPEN – De slotfase van de wedstrijd was jarenlang een sterk punt van KV DOS Kampen/Veltman. Maar de laatste drie wedstrijden bleek die slotfase DOS niet gunstig gezind. Voor de derde keer op rij verloren de Kampenaren in de laatste minuut, dit keer bij Avanti met 18-16.DOS speelde de laatste drie wedstrijden tegen de top drie van de competitie en liet in alle drie de wedstrijden zien dat niveau aan te kunnen. Dat maakt duidelijk dat de Kamper doelstelling om mee te draaien in het linker rijtje geen grootspraak is geweest. DOS heeft dat niveau, maar staat met nog twee wedstrijden te gaan nog steeds in de gevarenzone. Afgelopen zaterdag waren de overige uitslagen een pleister op de Kamper wond. Alle concurrenten in de strijd om klassenbehoud verloren eveneens. DOS ontmoet in de laatste twee wedstrijden twee concurrenten en heeft mogelijk genoeg aan één winstpartij om uit de zorgen te komen.In Pijnacker was DOS in de eerste helft de betere ploeg. Tactisch klopte het Kamper concept. Avanti werd door rustig te verdedigen uit haar ritme gehaald en kon niet veel kansen creëren. Zeker verdedigend was DOS prima op dreef. Aanvallend was DOS ook goed bezig, maar de scherpte in de afronding was helaas onvoldoende. Vooral het eerste aanvalsvak kreeg kans op kans, maar de bal wilde er niet in. Wilbert Leendertse: “We kregen legio mogelijkheden om Avanti voor rust op grote achterstand te spelen, maar lieten de mooiste kansen onbenut. Uiteindelijk deden we onszelf daarmee tekort, want Avanti kon de weinige kansen die het kreeg wel afmaken.”Bij rust stond DOS slechts één schamel puntje voor: 6-7. In de tweede helft ging het in de afronding van de kansen beter, maar ook Avanti zag kans steeds mee te scoren. De wedstrijd bleef spannend. Het bleef gelijk opgaan tot de laatste minuten. Twee minuten voor tijd stond DOS voor met 15-16, maar de zestiende Kamper treffer werd direct geëgaliseerd door Avanti. In de laatste minuut zat het de thuisploeg even goed mee. Twee schoten betekenden twee treffers en zo bleef DOS voor de derde keer op rij met lege handen achter. “Goed spelen en geen punten, dat mag ook wel een keer andersom. Het bewijst wel dat we kwaliteit genoeg hebben. Nu hebben we twee weken geen wedstrijden en dan moeten we het zelf afmaken tegen onze concurrenten EKVA en Sporting Trigon. Daar werken we nu rustig naartoe”, aldus Leendertse.