Zalk haakt af in strijd om titel

ZALK - De rol van Zalk om het kampioenschap in de vierde klasse C lijkt defenitief uitgespeeld. De ploeg van trainer Dik Runherd verloor de topper tegen koploper ZAC met 0-1 en staat nu acht punten achter op de Zwolse ploeg. Al in de eerste minuut kreeg Zalk een goede kans. Stephan van Ommen vuurde in kansrijke positie, maar schoot ZAC-keeper Mark Sikkes vol in het gezicht. Nadat Van Ommen in de 14e minuut een kans liet liggen, kwam ZAC op voorsprong. Onoplettendheid op het middenveld werd Zalk fataal. ZAC veroverde de bal en sloeg effectief toe. Daarna lukte het Zalk niet om de schade te repareren. De ploeg kreeg nog twee goede kansen. Vlak voor rust schoot Simon van Halm net naast. In de 65ste minuut raakte Sander Vinke de paal. ZAC speelde de wedstrijd professioneel uit en liet in het restant enkele goede kansen liggen. “Wij waren de schlemiel en ZAC de gelukkige, maar geluk dwing je wel af”, aldus trainer Runherd. “ZAC heeft het professioneel gespeeld. Dit is de toekomstige kampioen.” Runherd heeft de hoop op een titel voor Zalk opgegeven. “Dit geeft ZAC niet meer weg. Wij moeten ons richten op plaats drie of vier, zodat we ons kunnen plaatsen voor de nacompetitie. Dat zal nog moeilijk genoeg worden. Zaterdag mogen we absoluut niet verliezen bij EZC ‘84.” Er werd volop strijd geleverd bij de topper Zalk-ZAC. Foto: Tennekes