Gemeenten zetten stimuleringsregeling op voor landschap

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeenten Zwartewaterland, Kampen en Zwolle hebben een stimuleringsregeling opgezet voor aanleg, herstel en onderhoud van landschapselementen in het buitengebied. De regeling wordt gefinancierd door bijdragen van de provincie Overijssel, de drie gemeenten en derden. Particuliere eigenaren en beheerders kunnen een contract aangaan en betaald worden voor aanleg, herstel en regulier onderhoud.

"Het landschap van deze gemeenten is waardevol", laten de initiatiefnemers weten. "De afwisseling van allerlei landschapselementen, zoals hagen, singels, kolken en knotbomen, zorgen voor een gevarieerd en aantrekkelijk landschap."

Om uitvoering te geven aan deze regeling is de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta+ opgericht. De stichting heeft onder meer als taak het stimuleren, coördineren en financieren van aanleg, herstel en onderhoud van groene en blauwe landschapselementen. Er wordt op dit moment uitvoering gegeven aan de regeling. Veel particulieren hebben belangstelling om mee te doen.

Op 23 september worden de eerste contracten tussen de stichting en particulieren ondertekend. Er is nog ruimte om nieuwe aanvragen te verwerken. Particulieren (waaronder ook agrarirs) in het buitengebied en eigenaren van landschapselementen kunnen zich aanmelden. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.gebiedsmakelaarijsseldelta.nl en/of neem contact op met Jan-Olaf Tjabringa via 088-7844300 - tjabringa@cultuurland.com.