Gemeente kijkt naar kruising Haatlanderdijk/Dieselstraat

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente en politie bekijken binnenkort samen de veiligheid van het kruispunt Haatlanderdijk/Industrieweg/Dieselstraat. Op dit kruispunt vonden de afgelopen weken twee ongelukken plaats, waarvan een met een ernstige afloop. De inspectie van gemeente stond al gepland omdat de situatie door het nieuwe kantoorgebouw op de hoek van de Dieselstraat veranderd is.

De redactie van BrugMedia kreeg naar aanleiding van de ongelukken reacties van lezers binnen, die klaagden over de onveiligheid van het kruispunt. De gemeente heeft de situatie nog niet inzichtelijk en kon nog niets zeggen over eventuele plannen om het kruispunt aan te passen. Pas na de inspectie is hierover meer bekend.

Vrijdag raakte een bestuurder van een scooter zwaargewond toen hij op deze kruising frontaal op een auto botste. De scooterrijder kwam vanaf de Haatlanderdijk en verzuimde voorrang te geven aan de automobilist. De airbags van de auto zijn geactiveerd door het ongeval en het leek er gezien de schade aan de voorruit op alsof de bestuurder van de scooter met zijn lichaam op de rechterzijde van de voorruit terecht is gekomen. Na de aanrijding is de scooterrijder bijna tien meter verder op het wegdek terecht gekomen.

De bestuurder van de scooter is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn milt te zijn gescheurd. Daarnaast had hij een klaplong en een gebroken bekken. De bestuurder van de auto is niet gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar het ongeval.