Goed spelend DOS verschaft zich lucht met zege

ZWOLLE - DOS Kampen heeft onderin de ranglijst een flinke tik uitgedeeld aan Be Quick '28. De Kampenaren zegevierden met 2-6 en op basis van zowel het veldspel, de spelopvatting als de kansen was de overwinning zeker verdiend.

Het was Jeffrey Klein die na vijf minuten de Poelenten aan de leiding bracht. Vrij onverwacht maakte B Quick in de 40e minuut de gelijkmaker. Bas Buimer rondde een counter van de Zwolse ploeg goed af. Het evenwicht werd een paar minuten later alweer doorbroken. Wim Snippe was in de rebound succesvol. Nog voor rust werd het ook nog 1-3 door een doelpunt van Klein. DOS hield na rust het heft in handen en al in de 46e minuut leidde dat tot de 1-4 van Frank Post.

Een kwartier voor tijd leek de spanning een beetje te worden teruggebracht. Frank Oosterhof maakte de 2-4. Niet lang daarna echter kregen hij en Joram Hendriks hun tweede gele en dus rode kaart. In een tijdsbestek van amper twee minuten stond Be Quick met negen man in het veld. Door gele kaarten die overigens in de beleving van velen een vrij zware straf waren gezien de overtredingen. Daar had DOS echter geen boodschap aan. Het overtal werd benut met een doelpunt van Klein. Die scoorde met een afstandsschot de 2-5, waarbij de goalie van Be Quick geen goede indruk maakte. Frank Post tekende in de 83e minuut voor de 2-6.