Zure nederlaag voor KHC

EDERVEEN - KHC was zaterdag de bovenliggende partij tegen Advendo '57, maar  uiteindelijk hielden de Kampenaren niets over aan dit belangrijke competitieduel. KHC liet teveel kansen onbenut en ging met 2-1 onderuit.

KHC kende een sterk eerste kwartier, maar verzuimde in deze periode om afstand te nemen. Tom Diender was in de 15e minuut dichtbij de openingstreffer, maar hij raakte de paal. In de rebound kon KHC vervolgens ook niet toeslaan. Na de eerste vijftien minuten nam KHC gas terug. In de 25e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong uit een vrije trap. In de 37e minuut leidde geklungel bij KHC tot de 2-0. Zo ging KHC rusten met een 2-0 achterstand, terwijl de ploeg de betere kansen kreeg, maar Ibrahim Tuncer en Damon Nouri hadden hun dag niet.

Vijf minuten na rust bleek dat weer eens toen Nouri alleen op de keeper af ging, maar de KHC'er verspeelde de bal. In de 67e minuut zat het KHC weer niet mee toen Ronald Arends de paal raakte. Een minuut later legde de arbiter de bal op de stip, na een overtreding op Jonathan van Marle. Nouri benutte de strafschop. KHC ging vervolgens op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er echter niet, ondanks enkele goede kansen. En zo droop KHC in Ederveen af met een zure 2-1 nederlaag.