Reflex kan niet stunten in IJsselderby tegen koploper Landstede Volleybal

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN – In de Reflexhal stond Floorever Reflex afgelopen zaterdag voor de zware opgave om te stunten tegen de Zwolse koploper Landstede Volleybal. Dat lukte niet. Reflex kon in de eerste twee sets aardig meekomen, maar verloor wel met 0-3. Reflex kwam in het begin van de eerste set goed mee, ondanks het gemis van de met overbelasting kampende diagonaalaanvaller Joep Tiernego. Landstede moest geconcentreerd blijven spelen. Het aantal fouten in het spel van Reflex was echter steeds net iets groter, waardoor de voorsprong van de gasten gaandeweg groeide. Uiteindelijk kon Landstede de set vrij gemakkelijk uitspelen, met een marge van vijf punten (20-25).In de tweede set stond de thuisploeg al snel met drie punten achter. Alleen Reflex-middenman Mark Koning wist met regelmaat te scoren. De middenas van Reflex goed bedienen, dat was dus het devies voor spelverdeler Niels van Beek. Aan de andere kant van het net was de Zwolse diagonaal Jelle Hilarius op dreef. Onder zijn aanvoering toonde Landstede zich vooral aanvallend de sterkere. Twee time-outs en een spelverdelerswissel door Reflex-coach Henk Hansma, zorgden nog voor een kleine opleving aan het eind van de set, maar dit kon het tij niet keren voor Reflex. Met 19-25 won Landstede de tweede set. Reflex-aanvoerder Kay Hulsebos bleef optimistisch na twee verloren sets: “Je gaat er weer met volle energie in, hoe moeilijk dat ook is.” Maar de derde set begon identiek als de set ervoor. Landstede liep snel een handvol punten uit en Reflex scoorde te weinig. De bezoekers profiteerden hier gretig van. Daarbij hadden de buitenmannen van Reflex moeite met het hoge, sterke blok van de bezoekers. “We kregen dan ook nog twee serviceseries tegen. Dan zakt het geloof langzaam weg.” Landstede Volleybal speelde een degelijk pot volleybal en zonder al te veel moeite pakten ‘de blauwvingers’ de derde set met 13-25. “Helaas toch geen stunt vandaag”, zei de Reflex-aanvoerder. “We hebben twee sets goed gevolleybald, veel verdedigd, maar in de rally was Landstede beter. Ze zijn gewoon heel stabiel.” Teleurstelling overheerste bij Hulsebos: “Je hoopt op meer en dan is dit toch wel balen.”Aanstaande woensdag reist Floorever Reflex af naar Enschede voor de achtste finale van het bekertoernooi tegen Topdivisionist Twente’05, aanvang 20.30 uur. Drie dagen later treft Reflex in Apeldoorn Draisma Dynamo. Deze competitiewedstrijd begint om 20.00 uur.Mark Koning probeert middenman Wouter Klapwijk te verrassen / Foto Tennekes