Doelpuntenfestijn maar geen feest voor DOS

KAMPEN - Een vroege 2-0 voorsprong en twee grote kansen aan het einde van de wedstrijd bij een 3-3 stand hebben de voetballers van DOS Kampen zaterdag niet de zege gebracht tegen VVOG. In plaats daarvan waren het de gasten die bij het scheiden van de markt de volle buit pakten. In de 90e minuut werd het 3-4 door een treffer van Dennis van der Welle die onhoudbaar binnen schoot, waarmee de wedstrijd voor DOS eindigde in een Griekse tragedie.

Met een gelijkspel hadden beide teams kunnen leven. Beiden toonden veel strijdlust, gingen vol voor de winst en kregen kansen. Daarbij aangetekend dat VVOG voetballend wel de wat beter ploeg was. VVOG probeerde het vaker met combinatievoetbal via de flanken.

Niettemin was het Jord van der Weerd die namens DOS al in de derde minuut het bal opende door een fraaie aanval goed af te ronden. De tweede treffer viel in de elfde minuut en mocht er eveneens zijn. Een aanval waarbij Van der Weerd en Yunus Aybek betrokken waren, mondde uit bij Rob Kabboord die knap de bal achter zijn standbeen langs het doel in schoot. Op dat moment kon VVOG er niet erg veel tegenover stellen, al was de ploeg in de veertiende minuut wel gevaarlijk met een schot dat langs het doel verdween. Een fout van Frank Post bracht in de 44e minuut de spanning terug in de wedstrijd. Hij kon de bal wegwerken maar deed dat niet, waarna Lars Kerver de 2-1 kon maken. De tweede helft was amper begonnen, of het stond al gelijk. Dada Bugera maakte in de 47e minuut de 2-2. DOS liet het er niet bij zitten en sloeg in de 56e minuut voor de derde keer toe. Marcel Post onderschepte de bal en via Aybek kwam de bal bij Kabboord terecht die de Poelenten andermaal aan de leiding bracht. Lang kon DOS er niet van genieten. Acht minuten later maakte Thomas Vossebelt voor VVOG gelijk. Wat volgde was een attractieve ontknoping met kansen over en weer. Zo belandde een vrije trap van Frank Koenderman via het hoofd van Marcel Post, die achterwaarts kopte, op de paal en dook Aybek nog een keer op voor de keeper zonder het net te vinden. Kort daarop presenteerde Van der Welle DOS daar de rekening voor.