DOS Kampen wint overtuigend van GVAV Rapiditas

KAMPEN – DOS Kampen is de strijd in de districtsbeker goed begonnen. In de eerste wedstrijd in de poulefase was het te sterk voor GVAV Rapiditas. Op Sportpark De Maten werden De Groningers met 3-0 verslagen. DOS Kampen nam in het eerste bedrijf al ruim afstand. Rob Kabboord nam de openingsgoal voor rekening. Hij draaide zich vrij en schoot vervolgens knap raak. Kees van Bruggen was daarna succesvol met een doeltreffende vrije trap. “In de eerste fase van de eerste helft speelden we goed. Het tempo lag hoog, we hadden veel balbezit en kregen kansen”, blikt DOS-trainer Guido Vlierhuis terug. “Daarna ging het iets minder, maar aan het einde van de eerste helft pakten we het goed op.” In de tweede helft ging het gelijk op. DOS kreeg een aantal goede kansen. Vlak voor tijd viel de 3-0 via een eigen doelpunt van GVAV Rapiditas. Vlierhuis kijkt tevreden terug op de bekerwedstrijd. “Zoals het er nu voorstaat, is het prima. We moeten nog wel doorgroeien tot de eerste competitiewedstrijd tegen Go-Ahead.” Bij DOS is Jord van der Weerd terug van weggeweest. Ook Martin Wubs, die zo’n anderhalf jaar geleden zwaar geblesseerde raakte, is weer beschikbaar. Vlierhuis is er nog niet helemaal uit hoe het middenveld er uit komt te zien. Ook heeft hij nog geen vaste keeper aangewezen. Roy van Dijk, de reservedoelman van vorig seizoen, en Demi Loet-Loetoer, die overkwam van Go-Ahead Kampen, strijden om deze positie. Van Dijk keepte afgelopen zaterdag. Loet-Loetoer verdedigt komende zaterdag in het bekerduel bij Buitenpost het Kamper doel. Het afgelopen seizoen eindigde DOS als achtste in de eerste klasse D. DOS wil het graag beter doen, maar Vlierhuis is voorzichtig. Hij mikt op een zesde of zevende plaats. “De eerste klasse is dit seizoen erg sterk.”