Dure nederlaag DOS

ELBURG - Een week voor de derby tegen Go-Ahead Kampen heeft DOS Kampen zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In Elburg liep het schade op door het degradatieduel tegen ESC met 2-0 te verliezen.

In een matig duel waren de eerste twintig minuten voor DOS. ESC werd vastgezet, maar veel gevaar leverde dit niet op. De eerste kans in de wedstrijd was voor ESC'er Land, maar hij raakte de bal niet goed en schoot over. Daarna kwam het duel steeds meer in balans. DOS ging teveel mee in het spelletje van ESC en hanteerde te vaak de lange bal. In de 38e minuut was Yunus Aybek gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Frans Koornberg. In blessuretijd schoot Marco de Vries namens ESC maar net voorlangs.

Na rust probeerde DOS de draad weer op te pakken. In de 48e minuut was Dennis Diender gevaarlijk met een vrije bal. Zijn inzet ging door de muur, maar werd door Koornberg tot hoekschop verwerkt. Twee minuten later schoot Aybek te slap in. Even later scoorde ESC. Het was een goal uit het niets. Ex-dosser Andries van de Beek kopte raak uit een corner.

Vier minuten later was DOS dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner van Dennis Diender werkte Jeffrey Klein de bal bijna binnen, maar inzet werd van de lijn gehaald. ESC was scherper en kwam in de 63e minuut weer tot scoren. Invaller Jord van der Weerd kreeg een corner ongelukkig op zijn hak en zag tot zijn afgrijzen de bal in het doel verdwijnen.

ESC geloofde het daarna wel en DOS kon niet meer terugkomen. Een kwartier voor tijd maakte Rob Kabboord na een hele lange periode van blessureleed zijn rentree. Kabboord stond aan de basis van enkele gevaarlijke situaties. Zo bediende hij in de 82e minuut Aybek, maar Koornberg bracht redding. Vlak voor tijd kopte hij de bal door, maar ook Jeffrey Klein moest zijn meerdere erkennen in de ESC-sluitpost. En zo leed DOS een terechte nederlaag. De ploeg van trainer Jan Okke Koers bracht in de tweede helft te weinig.