Vroege tegentreffer nekt Go-Ahead

AALTEN – Go-Ahead is zaterdag met 3-0 onderuit gegaan bij hekkensluiter AZSV. Sleutelmoment in de wedstrijd was de vroege 1-0 van de ploeg uit Aalten. Niek te Veluwe kreeg even te veel ruimte en haalde vervolgens doeltreffend uit. Een dure tegentreffer, want daarna kon AZSV lekker achterover leunen en de boel dichtmetselen. Go-Ahead was niet bij machte om de muur te doorbreken en kreeg in de slotfase nog twee tegentreffers om de oren. Go-Ahead haalde de hoofdklasse met countervoetbal, maar wil dit seizoen ook op de helft van de tegenstander spelen. Geen gemakkelijke opdracht in de sterke hoofdklasse C.“We proberen ons door te ontwikkelen, maar dat lukt niet omdat je steeds achter komt”, aldus trainer Marcel van der Steege. Tegen AZSV kwam Go-Ahead weer op achterstand. “Dan moet je weer repareren. Hiermee speel je de tegenstander in de kaart. AZSV speelt graag op de counter. Daar hebben we de hele wedstrijd last van gehad. “Go-Ahead begon wel goed aan de wedstrijd. Hicham Ziyech raakte in de kansrijke positie de bal niet goed en een sterke actie van Madih Doufikar kreeg geen goed vervolg omdat er geen goede aansluiting was. De eerste uithaal van AZSV was gelijk raak. Daarna trachtte Go-Ahead de schade te herstellen, maar dat lukte niet. “We probeerde de boel open te breken, maar dat lukte niet. In de tweede helft hebben we te weinig afgedwongen.”Go-Ahead ging steeds meer risico’s nemen en kreeg in de laatste tien minuten nog twee tegentreffers te verwerken. In de 80e minuut scoorde AZSV 2-0 uit een afstandsschot. In de 89e minuut tekende AZSV voor de 3-0 eindstand.