Man aangehouden na incident met ambulance

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

's-HEERENBROEK - Aan de Zwolseweg in 's-Heerenbroek heeft zondagavond een verkeersincident plaatsgevonden tussen een ambulance en een auto. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar dit voorval en is voor de afhandeling van deze zaak op zoek naar getuigen. De ambulance, bestuurd door een 34-jarige man uit Zwolle, reed over de Zwolseweg van Kampen in de richting van Zwolle.


Hij heeft verklaard dat er achter hem een auto met hoge snelheid kwam aanrijden. Omdat hem ook een auto tegemoet kwam en hij inschatte dat de auto achter hem mogelijk wilde inhalen en dit niet goed zou gaan, zette hij zijn sirenes en blauwe zwaailampen aan om hiermee aan te geven dat de achteropkomende auto achter hem moest blijven. De auto bleef vervolgens heel dicht op de ambulance rijden. De bestuurder ging hierom aan de kant om de auto te laten passeren. In 's-Heerenbroek moest de ambulance vol in de remmen voor de auto die hem zojuist had ingehaald.


De bestuurder van de ambulance haalde hierop de auto in en parkeerde zijn ambulance voor de auto om met de bestuurder in gesprek te gaan. Toen hij voor de auto stond om de bestuurder aan te spreken, maakte deze een gebaar dat hij weg moest gaan, waarna de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging. De ambulancebestuurder kon, volgens eigen verklaring, nog net op tijd aan de kant springen en hiermee een aanrijding voorkomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Kampen, is later op de avond aangehouden. Wie zondagavond op de Zwolseweg iets van het voorval heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. De melding kan ook anoniem via Bel M (Meld Misdaad Anoniem): 0800-7000.