Grote brand in Voorstraat

Partnerbijdrages

KAMPEN - In de binnenstad aan de Voorstraat heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. De brandweer is om 01.38 uur gealarmeerd en was snel ter plaatse. Bij het ter plaatse komen van de brandweer werd er gelijk opgeschaald naar grote brand. Bij de brand is een persoon per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.


De brand die binnenin een appartement woedde, zorgde voor een hevige rookontwikkeling. Door deze hevige rookontwikkeling moesten de bewoners hun appartementen zo snel mogelijk verlaten. Vijftien mensen konden hun woning niet verlaten en zijn door de brandweer naar buiten gebracht. Enkele bewoners vluchtten naar het dak en zijn eveneens door de brandweer naar beneden gehaald.


Voor het behandelen van eventuele slachtoffers kwamen drie ambulances ter plaatse. Een bewoner, een 27-jarige man uit Kampen is gewond geraakt aan handen en voeten en naar het ziekenhuis gebracht. Zeven bewoners hebben rook ingeademd en zijn ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld.


De appartementen hebben tijdens de brand veel schade opgelopen.


Enkele bewoners konden vannacht nog niet terugkeren naar hun eigen woning. Zij hebben de nacht bij familie of vrienden doorgebracht en enkelen zijn in een hotel ondergebracht.


Burgemeester Koelewijn kwam donderdagnacht nog langs om de situatie te bekijken. Hij is in gesprek gegaan met de bewoners van de appartementen die tijdelijk waren opgevangen in het gebouw van stadstoezicht Kampen.


Onderzoek moet nog uitwijzen wat er precies is gebeurd.