'Jij daar!' komt met jongerenavond

Partnerbijdrages

KAMPEN - 'Stichting Jij daar!' is een organisatie die interkerkelijke bijeenkomsten organiseert voor jongeren. De bezoekers hebben volgens de stichting als gemeenschappelijk kenmerk dat ze jong zijn en op zoek zijn naar antwoorden.


Wat geldt voor de organisatoren en bezoekers, geldt ook voor de sprekers: ook zij komen uit de volle breedte van christelijk Nederland. "Belangrijk is dat Jezus centraal staat in hun leven en dat ze open staan voor vragen van jongeren. Ook als die vragen soms scherp zijn of bijvoorbeeld voortkomen uit twijfel."


De jongerenavonden zijn ooit begonnen in een gewone woonkamer in Doorn. Daar werden jongeren uitgenodigd om eens te praten over hun geloof. "Na maanden van voorbereiding is het dan bijna zo ver: vanaf januari 2012 is de Jij daar! Jongerenavond in Kampen een feit. Elke derde zaterdag van de maand zal er een jongerenavond gehouden in het Ichtus College aan de Jan Ligthartstraat in Kampen. De eerste avond, zaterdag 21 januari 2012, hoopt Dirk van Genderen te spreken over het thema: als het leven tegenzit. De avonden beginnen om 19.30 uur en de inloop is vanaf 18.30 uur."