Eerste thuiszege Kampen

KAMPEN - VV Kampen boekte zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen. VSW werd met 4-1 verslagen. ‘s-Heerenbroek won met 2-6 bij hekkensluiter Reaal Dronten.Het spel van Kampen was vooral voor rust onrustig. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. De VSW-keeper kreeg een schot van Milliyon Mekonen niet onder controle. Fillimon Hayle profiteerde. Twee minuten later bracht Nebi Öztürk met een hakje Hayle in stelling. Die werkte vervolgens doeltreffend af. De doelpunten kwamen uit de lucht vallen. Na rust speelde Kampen iets beter dan voor rust, maar het spel bleef slordig. Toch kwam het in de 51e minuut op 3-0 via een kopgoal van Yusuf Seker. Negen minuten later kwam VSW gelukkig op 3-1. Öztürk besliste het duel in de 75e minuut (4-1). Vijf minuten voor tijd liep Seker tegen een onnodige rode kaart aan. Hij kreeg de prent voor het ageren tegen de arbitrage. ‘s-Heerenbroek won eenvoudig van Reaal Dronten. Na zeven minuten stond het al 0-2 door goals van Wessel van Dijk. William Dekker zorgde in de 30e minuut voor 1-3. Zeven minuten na rust deed de thuisploeg wat terug. William Dekker stelde vervolgens orde op zaken met drie goals. Vlak voor tijd werd het 2-6.