Degelijk Go-Ahead wint weer

KAMPEN - Go-Ahead heeft zaterdag een goed resultaat neergezet door DTS Ede met 2-0 te verslaan. De Kamper ploeg speelde zeer compact en gaf nauwelijks iets weg. Bovendien waren de snelle uitvallen van Go-Ahead teveel voor de ploeg uit Ede.

Go-Ahead legde de basis van de zege in de 3e minuut. Toen scoorde Sander Morren via een prachtige Panenka-achtige strafschop. De arbiter gaf de thuisploeg een penalty, omdat Yoshua van Marle net in het strafgebied werd gegrepen door de sluitpost van DTS Ede. Met een gele kaart kwam de goalie goed weg.

Daarna dicteerden de gasten de wedstrijd, maar veel leverde dit niet op. Go-Ahead speelde zeer compact en gaf DTS Ede niet de ruimte en tijd om iets te creren. In de 20e minuut leidde een inschattingsfout in de Kamper verdediging wel bijna tot een treffer. Dave Magree had alle gelegenheid om doeltreffend uit te halen, maar hij schoot te gehaast naast. Het hard werkende Go-Ahead was af en toe gevaarlijk in de counter. In de 24e minuut was daar zo'n moment. Nick Bakker schoot over.

DTS Ede was af en toe wel gevaarlijk uit spelhervattingen. In de 30e minuut kopte de ploeg net naast. Tien minuten voor rust stond Kevin Smit weer eens aan de basis van een gevaarlijke Kamper uitval. Zijn voorzet werd hard naast geschoten door Hussein Raza. Vlak voor rust schrok het thuispubliek even op toen een corner van DTS Ede bijna in een keer het doel indraaide.

Na rust was het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Het verschil was wel dat DTS Ede nog meer aandrong. Go-Ahead had voor rust al moeite om de bal in de ploeg te houden, maar kwam er in de tweede helft nog maar heel sporadisch uit. DTS Ede werd gevaarlijker. Twee kopballen uit spelhervattingen verdwenen maar net over het doel.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar tien minuten voor tijd kreeg Go-Ahead een beslissend zetje in de rug. Kevin Smit ontsnapte en kwam in een duel terecht met de sterke verdediger Gauthier Mulala. De DTS'er had grote moeite met de snelheid van Smit en met wat duwwerk probeerde hij de speler van Go-Ahead af te stoppen. De scheidsrechter floot en deelde vervolgens een rode kaart uit aan Mulala. Een wel erg strenge straf. Het leed voor DTS Ede werd vervolgens nog erger toen Jeroen van de Bosch de toegekende vrije bal prachtig binnen schoot.

DTS Ede probeerde vervolgens nog wel om Go-Ahead pijn te doen. De ploeg was ook enkele keren gevaarlijk, maar uiteindelijk bleef Go-Ahead relatief gemakkelijk op de been. Met een verdedigend concept pakte Go-Ahead zo weer drie belangrijke punten onder leiding van interim-trainer Marcel van der Steege.