Wit-Blauw neemt revanche

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben zich goed hersteld van de nederlaag tegen Heerenveen. In eigen huis werd Drachten/Van der Wiel met 19-14 verslagen. Wit-Blauw was uit op revanche na de teleurstellende wedstrijd tegen Heerenveen. Daarin ontbrak scherpte en fanatisme. In de beginfase was Wit-Blauw zoekende. Na een kwartier nam de ploeg echter het initiatief en binnen vijf minuten liep het van 3-3 uit naar 8-3. Daarna liet Wit-Blauw de teugels wat vieren en gingen de rust in met een 9-6 stand. Na de thee was het Drachten die gelijk scoorde. Wit-Blauw stelde in een kwartier weer orde op zaken door de score naar een 17-7 voorsprong te tillen. Daarna ging het gas eraf bij Wit-Blauw. Drachten speelde alles of niets, maar de zege van de Kamper ploeg kwam niet meer in gevaar.Jelle Visscher was na afloop tevreden: “Na de rust hebben we de wedstrijd direct beslist. We kwamen in een heerlijke flow, waarbij alles lukte. Drachten kon ons in deze fase van de wedstrijd niet bijbenen en we maakten snel het verschil. Een geweldige teamprestatie.”