Voormalige cafe-eigenaar verdacht van witwassen

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - De voormalige eigenaar van een cafe in Kampen wordt verdacht van witwassen van geld dat uit hennepteelt en belastingontduiking zou zijn verkregen. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak tegen de veertigjarige A.H. uit Kampen.


De Kampenaar zou tussen begin 2007 en half 2009 een kleine 78.000 euro aan crimineel geld hebben gehad. Dat geld wil justitie hem ontnemen. Tot ongenoegen van de rechtbank kwam H. pas vlak voor de zitting met bankafschriften op de proppen, waaruit zou moeten blijken dat onduidelijke geldstromen wel degelijk een legale herkomst hebben. Toch kon de rechtbank niet anders dan de zaak aanhouden, om te kunnen bestuderen of het inderdaad ontlastend bewijs is. Vermoedelijk na de zomer komt de zaak dan weer op zitting.


De Kampenaar intussen reageerde geagiteerd en struikelde haast over zijn woorden om de impact van de strafzaak duidelijk te maken. En dat terwijl hij naar eigen zeggen volstrekt onschuldig is. "Ik ben er emotioneel kapot van. En mijn zaak is afgepakt", liet hij de rechters weten.