Ebbingestraat eenrichtingsverkeer voor sloopwerken Myosotis

Partnerbijdrages

KAMPEN - Veel automobilisten rijden er gedachteloos voorbij, maar aan de Ebbingestraat ter hoogte van de Kennedylaan staat al wel enige tijd een 'verboden in te rijden bord'. Het bord verbiedt bestuurders om de Ebbingestraat in te rijden richting Cellesbroederpoort. Veel mensen zijn hier niet op bedacht, maar de politie handhaaft wel gewoon. Het is een wettelijk geldend verkeersbord, aldus woordvoerder van de gemeente, Ellen Mulder. Opletten dus.


Het bord is geplaatst om de sloopwerkzaamheden aan het oude Myosotisgebouw veiliger te laten verlopen. Door de instelling van eenrichtingsverkeer hebben de werkvoertuigen meer ruimte om het gebied te verlaten. Het gebied Ebbingestraat tot aan Cellesbroederspoort, en de Cellebroedersweg tot aan de Burgwal, is tijdelijk eenrichtingsverkeer. Mensen kunnen via deze route alleen het centrum uit.


Volgens Mulder gaat het om een gewone maatregel die vaker wordt genomen bij grote sloopprojecten. Daarnaast is het besluit genomen in overleg met de wijkvereniging.


De verwachting is dat de verbodsborden nog tot medio mei blijven staan. Volgens planning zijn de sloopwerkers dan klaar met het project.