DOS Kampen eindigt rumoerig seizoen met nederlaag

KAMPEN - DOS Kampen heeft een moeizaam seizoen afgesloten  met een nederlaag. Op Sportpark De Maten was d'Olde Veste '54 met 0-3 te sterk. Bij deze wedstrijd werd afscheid genomen van omroepster Sjoukje Selles., die deze functie maar liefst twintig seizoenen vervulde.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dat was te zien. Het publiek kreeg een matige wedstrijd voorgeschoteld, waarin DOS met geflatteerde cijfers ten onder ging. Het scoren was deze middag echter een groot probleem voor de ploeg van trainer Jan Okke Koers
DOS kende een goede start, maar verprutste een aantal goede kansen. Bovendien stond de binnenkant van de paal een treffer van Dennis Diender in de weg.

In de 23e minuut gaf d'Olde Veste '54 het goede voorbeeld. Een hard schot van Tim Grasmeijer werd met moeite tegengehouden door goalie Bas van de Vegte. De Kamper goalie reageerde vervolgens adequaat door de rebound van d'Olde Veste '54 ook te keren. Vervolgens moest hij echter capituleren bij de tweede rebound van Sander Couperus. In de 27e minuut was Lenhard de Velde dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap werd door doelman Richard Strijker op uitstekende wijze uit de hoek getikt. Na de sterke start zakte DOS gaandeweg de eerste helft steeds verder weg.

Na rust begon de thuisploeg echter weer sterk. Een kopbal van Jeffrey Klein werd gekeerd. In de rebound kreeg Wim Snippe de bal niet tussen de palen. In de 52e minuut trof Jord van der Weerd het zijnet. Na deze goede fase daalde het niveau van DOS weer zienderogen. In de 78e minuut kwam d'Olde Veste '54 op 0-2 via de vrijstaande Friso Bakker. Uit een strafschop maakte Gossen Smit even later de 0-3 uit een strafschop. Deze invaller werd een minuut voor tijd met een rode kaart weggestuurd.