Arends trefzeker voor winnend KHC

KAMPEN – KHC heeft zich goed hersteld van de nederlaag bij IJVV. In eigen huis werd met 4-0 gewonnen van VVOP. Ronald Arends was de grote man bij de Kamper formatie met drie treffers. De wedstrijd tegen IJVV had KHC geleerd dat de defensie wel wat extra aandacht kon gebruiken. Tegen VVOP ging het achterin stukken beter. KHC maakte achterin een redelijk solide indruk. Een ander manco kwam ook in dit duel weer aan het licht. De ploeg creëert iedere wedstrijd veel, maar laat veel te veel kansen liggen. Ook tegen VVOP was dat het geval. In de eerste tien minuten kreeg KHC enkele grote kansen. In de 14e minuut was het eindelijk raak. Arends scoorde in de rebound. Daarna brak een mindere fase van KHC. De ploeg speelde in een te laag tempo, maar desondanks kreeg het legio mogelijkheden op 2-0. Vlak voor rust kroop KHC door het oog van de naald. De spits van VVOP verscheen vrij voor het doel, maar was niet trefzeker. KHC was ook in de tweede helft beter dan VVOP. Toch bleef het lange tijd 1-0, maar de gasten konden weinig uitrichten. Een kwartier voor tijd schoot Burak Alp raak. Zijn inzet verdween via het hoofd van een verdediger in het doel. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. In de laatste tien minuten tilde Arends de stand naar 4-0. Eerst trof hij doel met een frommelgoal. Even later maakte hij op prachtige wijze zijn derde treffer van de middag.