't Keldertje verder met vergunning

Partnerbijdrages

KAMPEN - Burgemeester Bort Koelewijn heeft maandag de definitieve vergunning verleend aan de exploitant van coffeeshop 't Keldertje aan de Boven Nieuwstraat. In het vastgestelde coffeeshopbeleid wordt uitgegaan voor het gedogen van een coffeeshop voor de periode van vijf jaar. 

"De medewerking aan deze gedoogde coffeeshop heeft als doel vermindering van drugsgebruik, het tegengaan van illegale verkoop op straat, korte lijnen tussen sofdrugsgebruikers en hulpverlening en het voorkomen en effectief tegengaan van overlast voor de omgeving", zo verwoordt de gemeente het beleid.

De 'illegale coffeeshop' aan de Schoolstraat is ondertussen gesloten laat de gemeente weten, volgens wie er geen zienswijzen zijn ingediend op het coffeeshopbeleid zelf. Op de exploitatievergunning en gedoogbeschikking, die ook ter inzage hebben gelegen, zijn in totaal vijf zienswijzen ingediend. "Deze zienswijzen richten zich niet zo zeer tegen een coffeeshop in het algemeen, maar tegen de locatie in relatie tot de te verwachten en al aanwezige overlast. Ook vrezen de indieners van de zienswijzen voor een toename van criminaliteit en een waardedaling van de huizen. De burgemeester heeft de ingediende zienswijzen meegenomen bij zijn definitieve besluit, maar de zienswijzen zijn geen aanleiding geweest de exploitatievergunning of gedoogbeschikking aan te passen." Voor de bestaande overlast in de Boven Nieuwstraat en op het 'Van Dijksboekhuispleintje' zijn echter maatregelen in de maak.