DOS Kampen kan voorsprong niet vasthouden tegen SVI

KAMPEN – DOS Kampen was lange tijd beter dan SVI, maar kwam in de slotfase stevig onder druk te staan. Keeper Roy van Dijk speelde in deze fase een hoofdrol en behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. Daarom kon DOS toch leven met de 1-1 einduitslag.

Voor de wedstrijd werd Wim Snippe gehuldigd. Hij speelde zaterdag zijn 250ste wedstrijd voor  DOS Kampen. De thuisploeg begon goed en had in de eerste twintig minuten het beste van het spel.  De ploeg liet enkele kansen onbenut. Daarna viel DOS wat terug. De Kampenaren leden teveel balverlies en hielpen zo SVI in de wedstrijd. Na deze mindere fase herpakte DOS zich.

Deze lijn trok de ploeg van trainer Han Hanekamp na rust door. Ook in deze fase liet DOS een aantal kansen liggen. Hicham Ziyech leek DOS op voorsprong te brengen. De arbiter gaf voordeel aan DOS, waarna Ziyech doorging en scoorde. Tot verbazing van velen keurde de arbiter het doelpunt vervolgens af wegens buitenspel. In de 70ste minuut volgde een nieuwe tegenvaller voor DOS. Ziyech kreeg zijn tweede gele kaart en DOS moest met tien man verder.

Met een man minder slaagde DOS er vervolgens wel in om op voorsprong te komen (76ste minuut). Na een goede steekbal won Toine Knul het sprintduel van zijn directe tegenstander.  Vervolgens scoorde hij in tweede instantie. Eerst bracht de keeper nog redding. In de rebound scoorde Knul alsnog. Daarna kwam DOS onder druk te staan. In de 84ste minuut bezweek DOS (1-1). Daarna kwam het in nog zwaarder weer terecht. Met enkele fraai reddingen voorkwam DOS-keeper Roy van Dijk een Zwolse zege.

Bij trainer Han Hanekamp leefden er na afloop gemengde gevoelens. “We hadden deze wedstrijd moeten winnen. Aan de andere kant hebben we nu vier duels op rij niet verloren. In die trant moeten we dit punt maar bijschrijven.”