Kamper kunstschilder exposeert in Eilat

Algemeen

KAMPEN - De Kamper kunstschilder Juliët de Kinkelder exposeert op 10 november in Eilat in de Art Gallery of Eilat. De burgemeester van Eilat opent de expositie en het plaatselijke koor Southern Wind speelt tijdens de opening.

In 2013 heeft kunstschilder Juliët de Kinkelder negen bewoners van verzorgingstehuis Myosotis geportretteerd. Deze expositie maakte veel los bij bezoekers en bewoners van het Kamper tehuis. Het kunstvakblad Palet heeft destijds maar liefst 4 pagina’s gewijd aan dit bijzondere initiatief. Vooral de waardige wijze waarop zij de bewoners portretteerde wordt geroemd.

In september 2014 nam Juliët deel aan een uitwisselingsprogramma van de Stichting Kampen – Eilat en bracht tien dagen een bezoek aan Israël. Toen Juliët een bezoek bracht aan partnerstad Eilat is er daar het idee ontstaan om Joodse mensen in dezelfde fase van hun leven te gaan vastleggen op het doek. Het afgelopen jaar is het haar wederom gelukt om zeven kwetsbare mensen op een waardige, krachtige maar zeker ook ontroerende manier te schilderen.