Tennekes

VV Kampen in blessuretijd naast ’s-Heerenbroek

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Een gretig ’s-Heerenbroek was zaterdag tegen VV Kampen op weg naar een zege, maar gaf de overwinning in blessuretijd nog uit handen. Na onnodig balverlies schakelde Kampen snel om en vervolgens tekende Kevin Veger voor de 2-2 eindstand.

Binnen drie minuten stond ’s-Heerenbroek op voorsprong. Keeper Johny Mulder kreeg een bal niet onder controle. Vervolgens reageerde Jonno Pruim attent. Daarna bleef ’s-Heerenbroek aanvankelijk de betere ploeg. In de 18e minuut kwam Kampen langszij via een fraaie treffer van Watze van Vlijmen. Daarna nam Kampen de regie in handen, maar een treffer bleef uit. Vlak voor rust werd een doelpunt van ’s-Heerenbroek afgekeurd wegens buitenspel.

In de eerste twintig minuten na rust kwam ’s-Heerenbroek onder druk. Revelino Sabono was dicht bij 2-1, maar de keeper van ’s-Heerenbroek bracht redding. Gaandeweg verloor Kampen de controle en kwam ’s-Heerenbroek af en toe gevaarlijk door.  Pruim had de 1-2 op zijn schoen, maar keeper Mulder wist met zijn voet redding te brengen. Tien minuten voor tijd kwam ’s-Heerenbroek alsnog op voorsprong. Pruim bekroonde een vlot lopende aanval bij ’s-Heerenbroek met een treffer.  De bezoekers leken op rozen te zitten, maar in blessuretijd viel toch nog de 2-2. Na een korte corner leed ’s-Heerenbroek onnodig balverlies. De organisatie was weg en Kampen kon snel het veld oversteken. Vervolgens schoot Kevin Veger raak in de korte hoek en tekende hij voor een terechte 2-2 eindstand.

Dat vond ook ’s-Heerenbroek-trainer Anton Visscher, die uiteraard wel baalde van de late gelijkmaker van Kampen. Toch overheerste de tevredenheid. Dat had vooral te maken met de gretigheid van zijn ploeg. “Ik ben trots op de jongens. We hebben de nodige gesprekken gevoerd over hoe we de wedstrijden ingaan. Vandaag hebben we vol inzet gespeeld en niet opgegeven. Vanaf het begin hebben we veel druk gezet.”

VV Kampen-trainer Arjan ten Hove had gemengde gevoelens overgehouden aan het duel. “Als je in de 92ste minuut nog op  2-2 komt, mag je een punt koesteren. Maar ik had meer van de uitvoering verwacht. Ik heb mijn ploeg vooraf gewaarschuwd dat ’s-Heerenbroek furieus van start zou gaan. Dan moet je mee en aan voetballen toe zien te komen. Vandaag waren we echter niet goed genoeg. Voetballend hebben we te weinig gebracht. Wij kunnen beter dan dat we vandaag hebben laten zien.”