DOS Kampen kan voorsprong niet vasthouden

HELLENDOORN – DOS Kampen had het moeilijk tegen Hellendoorn maar ging zaterdag wel rusten met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft kon de ploeg dit niet vasthouden. DOS moest zich tevreden stellen met een puntendeling (2-2).

In een matige wedstrijd was DOS in de eerste twintig minuten de betere ploeg. Daarna kwam DOS na ruim een half uur spelen tegen de verhouding in op voorsprong.  De eerste kans was gelijk raak. Rico Westendorp was de doelpuntenmaker. Daarna was DOS de betere ploeg. Vlak voor rust was Westendorp weer trefzeker.

DOS begon goed aan de tweede helft, maar al snel scoorde Hellendoorn de aansluitingstreffer uit een vrije trap. In de 69ste minuut kreeg het ook een tweede tegentreffer om de oren. Een discutabele treffer. De scheidsrechter beoordeelde dat Martin Wubs hands had gemaakt, maar dat was niet het geval. De strafschop werd binnengeschoten. Daarna kregen beide ploegen nog kansen op de zege, maar het bleef bij 2-2.

DOS-trainer Han Hanekamp verklaarde na afloop een dubbel gevoel te hebben. “Over de hele wedstrijd was deze uitslag terecht, maar als je bij rust met 0-2 voor staat, wil je de zege over de streep trekken. Aan de andere kant. We hebben weer niet verloren.” DOS verloor voor het laatst op 19 september.