Set Up IJsselmuiden

Brezo/KBS Set Up wint van Leevoc.

IJsselmuiden 21 november Op zaterdagavond stond de wedstrijd tegen de mannen uit Leeuwarden op het programma. Brezo/KBS Set Up speelde in eigen thuishaven tegen Leevoc. De nummer 5 tegen de nummer 11 in de 3de Divisie B. Het verschil in de gemiddelde leeftijd tussen beide teams zou zo een jaar of 25 kunnen zijn. In de beginfase van de wedstrijd keek Brezo/KBS Set Up al tegen een achterstand aan. De set werd slap begonnen en de beleving was ver te zoeken. Er miste een stuk scherpte aan de IJsselmuiden kant. Ook nu moet benoemd worden dat er te veel fouten aan eigen kant werden gemaakt. Men wist deze foutenlast te verminderen en sleepten de eerste set binnen met een eindstand van 25-19. Ondanks de winst van de eerste set hing er geen sfeer in de Oosterholthoeve. Coach Hans Bruins drukte ons met de neus op de feiten tijdens de set wissel en benadrukte dat we stuk voor stuk scherper moesten gaan spelen en dat we er zelf een wedstrijd van moesten gaan maken. Ook deze set werd met een achterstand begonnen, maar toch werd die op tijd weer omgedraaid en werd ook deze set binnengesleept met 25-22, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong in sets voor de IJsselmuidenaren. De derde set werd net zo begonnen als de twee sets daarvoor. Brezo/KBS Set Up keek ook nu alweer vroeg tegen een achterstand aan. Er werd moeizaam een voorsprong gecreëerd gedurende de set en men wist de set toch te winnen. 25-18. De vierde set begon Hans met een andere opstelling dan de drie sets daarvoor. De libero Arjen Kaspers werd gewisseld voor de nog steeds geblesseerde passer/loper Kees ten Brinke. Onze Belgische vriend begon de vierde set op de bank en werd vervangen door Dave de Velde. De hele set bleef de stand gelijk oplopen, maar in tegenstelling tot de drie sets daarvoor wist Brezo/KBS Set Up niet uit te lopen deze set. De thuisploeg kwam twee keer tot matchpoint, totdat uiteindelijk Leevoc bij een stand van 27-27 twee keer tot scoren kwam, wat resulteerde in setwinst voor Leevoc. De sets waren verdeeld en dat betekent een 3-1 winst voor vandaag en de 5e keer winst voor de IJsselmuidenaren in deze competitie. Uiteindelijk ging Brezo/KBS met vier welverdiende punten in de thuisbasis, maar toch met een verslagen gevoel de kantine in door een punt te hebben laten liggen in de laatste set. De Set Up heeft een week om zich voor te bereiden, want 28 november 19:00 uur wordt er weer gestreden in de Oosterholthoeve tegen Meppel AZ.