Afbeelding
Tennekes

Wit-Blauw heeft in eigen huis niets van tegenstander Revival te duchten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Arnaud van der Sluis)

KAMPEN - Onder toeziend oog van een groot aantal supporters bleven de korfballers van Wit-Blauw/Green Organics afgelopen zaterdag opnieuw ongeslagen. Revival uit Terschuur werd eenvoudig opzij gezet. Wit-Blauw won terecht met 28-21.

Wit Blauw schoot zaterdag goed uit de startblokken. Het bouwde al snel een voorsprong op tegen het stug spelende Revival. De ploeg uit Terschuur schroomde de duels niet. “Ze groeven zich volledig in en wilden vanavond niet korfballen’’, sprak Jelle Visscher na afloop.

Bij rust stond het 14-10 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Kampenaren niet meer in de problemen. Even leek het erop dat Jelle Visscher tegen een blessure op liep, maar de met nummer 12 spelende Visscher krabbelde weer overeind en kon de wedstrijd toch vervolgen. Ook moest de verbanddoos bij de tegenstander er aan te pas komen. Één van de dames van Revival liep een wond boven haar oog op en zo moest het team uit Terschuur na afloop meerdere wonden likken.

De trainers Vincent van der Slot en Machiel Vellema van Wit-Blauw waren na afloop trots op hun ploeg. “Vandaag zie je opnieuw dat we over alle schijven kunnen scoren en dat stemt ons tevreden.’’ Wit-Blauw kwam bij een stand 17-15 iets meer onder druk te staan, maar korfbalde zich vervolgens prima onder de druk uit. Via de flamboyant spelende Vladimir Slot en de balvaste Christa van Halm werd de stand opgeschroefd naar 19-15. Hierna kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Geheel in stijl zorgde Vladimir Slot met 28-21 voor het slotakkoord.

En zo boekten Wit-Blauw een degelijke zege. Doordat Revival zich ingroef, kon de Kamper ploeg niet het eigen spelletje spelen. Het werd een wedstrijd die zich vooral liet kenmerken door veel vrije worpen en strafworpen. Aan Kamper kant moest Jelle Visscher naast een charge van zijn tegenstander ook een gele kaart incasseren. Smaakmaker van de avond werd Vladimir Slot die bij elke treffer een blijk van voldoening liet blijken en het publiek liet smullen met vermakelijke schoten. De toeschouwers reageerden hierop met trommels en sirenes. Het trainersduo gaf afloop aan dat er naast de steun van het publiek ook veel fysieke inspanning nodig is om tot resultaten te komen. “Vergis je niet in de arbeid die wij als team leveren om te blijven presteren.’’

Doordat mede koploper Spirit punten liet liggen staat Wit-Blauw nu alleen aan kop. En dat moet zo blijven. Aan alles is te merken dat Wit-Blauw een bittere nasmaak heeft overgehouden aan de degradatie in het afgelopen seizoen. Promotie is dan ook het doel.