Honderdste inzamelschool voedselbankactie staat in Kampen

Algemeen

KAMPEN - De Koningin Emmaschool aan de Ooievaarstraat 14 in Kampen is de 100ste Overijsselse school die zich heeft aangemeld als inzamellocatie voor de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ die RTV Oost van 7 tot en met 18 december gaat houden. De actie wordt in media-aandacht ondersteunt door De brug.

Directeur Gradus van Assen schreef zijn school in via www.rtvoost.nl/voedselbank. “We krijgen wel eens vaker verzoeken om ergens aan mee te doen, maar deze actie had meteen onze sympathie. Tijdens de actieperiode gaan we elke werkdag inzamelen tussen 08.00 uur en 17.00 uur (op woensdagmiddag tot 14.00 uur). We geven de kinderen het boodschappenlijstje van RTV Oost mee en stellen ouders in de gelegenheid om de gekochte spullen bij ons op school in te leveren. En… we gaan de leerlingen van de bovenbouw stimuleren eigen opgezette acties te bedenken.”

Enkele bijzonderheden: Aanmelden kan nog steeds via www.rtvoost.nl/voedselbank. Tijdens de actie in 2014 waren er 55 inzamelpunten. Er zijn ca. 600 basisscholen in Overijssel.