Afbeelding
Aangeleverd.

Week van de Afval in de de Wortmanstraat

Algemeen

KAMPEN - De Wortmangroep Kampen hield woensdagmiddag 25 november een afvalrace voor de kinderen uit de Wortmanstraat in het kader van de week van de afval. De week ging gepaard met een afvalrace waar zo'n zeventien kinderen aan meededen.

"De kinderen vermaakten zich prima en de pieten hadden de grootste lol.’’ Het was een daverend succes!’’, aldus Bianca Hellendoorn van de Wortmangroep. "De afvalrace heeft ervoor gezorgd dat de speeltuin en het merendeel van de parkeerplaatsen bij flat één en twee weer keurig opgeruimd zijn. Het bleef niet alleen bij opruimen, er werd ook gedanst, gezongen en een partijtje pietenvoetbal kon niet achter blijven.

Op zaterdag 28 november zijn de volwassenen aan de beurt. Ze krijgen de mogelijkheid hun oude huisraad op te ruimen. Tussen 09.00 en 12.00 komen de vuilstort en de kringloop langs om de buurtbewoners van hun spullen af te helpen. Storten kost wel gewoon geld. "Hoe meer ruimte in de schuur, hoe makkelijker je uw fiets er weer neer kunt zetten’’, aldus Rob Cornelisse. Nadien is er voor alle bewoners een broodje hamburger, koffie, thee, en meer te krijgen op de parkeerplaats bij de pannakooi.