Martien Wursten

Olympia ’28 veel te sterk voor Wilsum

WILSUM – In eigen huis had Wilsum zaterdag nauwelijks iets in te brengen tegen het sterke Olympia ’28. De ploeg verloor kansloos met 0-5.Wilsum moest zich tegen Olympia ’28 beperken tot verdedigen. Al in de 2e minuut kwamen de oranjehemden goed weg toen Kjelt Bonhof de lat raakte. Daarna waren er diverse gevaarlijke momenten voor het doel van Wilsum. In de 28ste minuut was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Keeper Fijnheer ging bij een vrije trap van Wilsum onder de bal door. Henri van de Wetering kopte vervolgens net naast. Zes minuten later scoorde Bonhof de 0-1. In dezelfde minuut was Wilsum dicht bij de gelijkmaker. Keeper Fijnheer liet de bal los. Harmen Siedsma schoot in, waarna Erik van der Kolk redding kon brengen op de doellijn.  Daarna ontsnapte Wilsum verschillende keren aan een grotere achterstand in de eerste helft.

Vlak na rust viel de 0-2 via Wesley Pestman. In de 66ste minuut kwamen de bezoekers op 0-3. Tien minuten voor tijd liet Wilsum nog een goede kans liggen, maar dat was het enige gevaarlijke moment voor het doel van de Hasselters. Olympia liep in de laatste tien minuten uit naar 0-5 via twee treffers van Bonhof. Volgens Wilsum-trainer Maikel Hondenbrink viel zijn spelers niet te verwijten. “Olympia was veel beter. Verdedigend kostte het zoveel kracht dat we aanvallend niets konden brengen.”