’s-Heerenbroek boekt derde zege op rij

’S-HEERENBROEK – ’s-Heerenbroek is bezig aan een sterke serie. Tegen HTC boekte de formatie van trainer Anton Visscher de derde zege op rij (4-2).

Daar zag het in het eerste kwartier niet naar uit. HTC begon sterk en daar had ’s-Heerenbroek geen antwoord op. De thuisploeg stond onder druk en mocht blij zijn dat de Zwolse gasten niet scherp waren in de afronding.

In de 18e minuut kreeg ’s-Heerenbroek een lekker steuntje in de rug. Op aangeven van Jonno Pruim maakte Gert Kwakkel de 1-0. Dat gaf ’s-Heerenbroek vleugels. HTC werd onder druk gezet en al snel viel de 2-0. Met een fraaie pass stond Kees van Bruggen aan de basis van deze treffer die op naam kwam van William Dekker. Zeven minuten later zorgde Pruim voor het hoogtepunt van de middag door via een fraaie lob de keeper te verschalken.

In de rust besloot ’s-Heerenbroek-trainer Visscher Wilhelm Kroeze te wisselen.  Hij was bang dat de verdediger tegen geel aan zou lopen. In dat geval zou hij de eerstvolgende wedstrijd, de derby tegen Zalk, missen.  In de eerste helft kreeg Kwakkel wel geel, die daardoor is geschorst voor de wedstrijd tegen Zalk. “Dan wordt de spoeling dun, maar deze wissel pakte niet goed uit. De organisatie stond niet goed en dat zorgde voor zenuwen bij onze keeper Laurens Visscher”, vertelde Visscher na afloop.

Laurens Visscher ging in de 57ste minuut de fout in bij een vrije bal van HTC. Drie minuten later scoorde Rob Henniphof 4-1. Vijf minuten voor tijd kreeg doelman Visscher de bal bij een inzet van HTC niet onder controle. In de rebound bepaalde HTC de eindstand op 4-2.