Wilsum gaat verder met Maikel Hondenbrink

Sport

WILSUM - Maikel Hondenbrink is ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer bij VV Wilsum. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij de oranjehemden. Beide partijen hebben het contract met één seizoen verlengd.

VV Wilsum spreekt over een positieve samenwerking en wil Hondenbrink minstens nog een seizoen te tijd geven om de speelstijl te veranderen. "Ik wil er meer samenspel inbrengen. Ik ben er continue mee aan het stoeien. Dat gaat met vallen en opstaan", zegt Hondenbrink, die het uitstekend naar de zin heeft in Wilsum.

De introductie van de nieuwe speelstijl gaat op de korte termijn ten koste van het resultaat. "Als je voor de punten gaat, kun je Wilsum beter de lange bal laten hanteren. Het bestuur is reeël. Wilsum heeft geen selectie om voor de prijzen mee te spelen. Dat is een gegeven. Of dit een tussenjaar is? Misschien is een opbouwjaar een betere beschrijving. Ik kijk nu niet naar de ranglijst maar richt me op de ontwikkeling van de speelstijl." Volgend seizoen wordt het anders en gaat Hondenbrink voor het linkerrijtje gaan in de vierde klasse. Intussen kijkt Wilsum goed om zich heen. "We kijken rond of we voor de plekken waar we tekort komen, versterkingen kunnen krijgen."