Wethouder Ekker betuigt spijt van uitspraak ‘onzinprocedure’

Algemeen

KAMPEN – De term ‘onzinprocedure’ die wethouder Martin Ekker twitterde na de uitspraak van de Raad van State aangaande het bestemmingsplan IJsseldelta Zuid (Reevediep) betreurt hij. Hij is het eens met GroenLinkser Niels Jeurink en Pascal Jacobs van D66 dat deze kwalificatie niet van respect getuigt.

Dat zei de wethouder in de raadsvergadering van donderdag. Ook liet Ekker weten dat het een persoonlijke uitspraak van hem betreft en niet een uitlating in hoedanigheid van lid van het college van b en w.

De Raad van State haalde eerder al een streep door woningbouw in het gebied. In november werd bekend dat de bypass er mag komen als waterweg- en buffer die beschermt tegen overstromingen. Als vaarweg zal de bypass echter doodlopen bij de monding van het Drontermeer. Dit om de natuur te beschermen zoals de bezwaarmakers wensten. Ekker sprak vervolgens van de duurste doodlopende weg van Nederland, zo memoreerde Jeurink. De term onzinprocedure vindt Jeurink al evenmin getuigen van respect voor het ‘hoogste rechtsorgaan’ in Nederland. Daarnaast vindt hij het niet passen bij de voorbeeldfunctie die bestuurders hebben. Jacobs viel Jeurink daarin bij.