Jan Bruins

Olympia ’28 toont veerkracht

HASSELT – Olympia ’28 heeft zaterdag in het duel tegen CSV ’28 veerkracht getoond. De Zwollenaren namen in de eerste helft brutaal een 0-2 voorsprong. Na rust bogen de Hasselters deze achterstand om in een 4-2 zege.

In een matige eerste helft kregen beide ploegen kansen. Het verschil was dat CSV ’28 wel trefzeker was. In de eerste twintig minuten waren er kansen voor Guus Tichelaar, Michel Klink en Kjelt Bonhof. In de 21ste minuut kwam CSV wel tot scoren uit een gemakkelijk gegeven strafschop, na een sliding van Robert Wursten. Drie minuten later kwam CSV op 0-2 uit een goed opgezette counter. Daarna verzuimde Olympia om voor rust al wat terug te doen. Zo bracht de goalie redding op een inzet van Valerie Leusink en trof een schot van Tichelaar geen doel.

Na rust greep Olympia het initiatief en was het bijna de gehele tweede helft eenrichtingsverkeer richting het Zwolse doel. In de 55ste minuut kwam Olympia eindelijk tot scoren. Erik van der Kolk kopte raak uit een vrije trap van Michel Klink. In de 63ste minuut viel de gelijkmaker. Met een steekbal stuurde Klink Wesley Pestman weg. Die maakte het vervolgens goed af. Nadat Klink net naast schoot, verrichtte keeper Peter Fijnheer van Olympia een belangrijke redding bij een gevaarlijke counter van CSV. In de 78ste minuut scoorde Olympia de 3-2 uit een goed opgezette aanval. Pestman tikte breed op Klink. Vervolgens kon Bonhof simpel binnen tikken. In blessuretijd bepaalde Tichelaar de eindstand op 4-2. Hij omspeelde de keeper en tikte binnen.