Afbeelding
Tennekes

KIOK door het plafond met honderdduizend bezoekers

Algemeen

KAMPEN – Het evenement Kerst in Oud Kampen mag volgens Joost Lemette van de pr-commissie een record bijschrijven. Voor het eerst in de geschiedenis is de grens van honderdduizend bezoekers doorbroken.

“De tellingen doen we niet zelf. Het is de politie die op een gegeven moment het aantal bezoekers per vierkante meter per uur berekent en daar een formule op loslaat.”

Volgens Lemette was het niet alleen in aantallen maar ook in kwalitatief opzicht een geslaagde editie. Het betaalde gedeelte werd alles behalve gemeden. Lemette: “Een van de bezoekers zei tegen mij: ‘voor een uur theater betaal ik zo een paar tientjes, hier krijg ik voor een fooi een paar uur aan voorstellingen’.”

Minstens zo belangrijk vindt Lemette dat zich, voor zo ver bij hem bekend, geen incidenten hebben voorgedaan. “Het parkeren liep gesmeerd en het matrixbord op de Nieuwe Markt dat fietsers attendeerde ‘op waar hun tweewieler te stallen’ wierp zijn vruchten af.

Zonder het betaalde gedeelte had de organisatie in financieel opzicht gekampt met een klein tekort. Nu al kan Lemette zeggen dat de organisatie geld overhoudt, al weet hij nog niet hoeveel. “Uiteraard gaan we dat bedrag reserveren voor een komende editie.”