Afbeelding

Beter Wonen bouwt in Het Meer en Wilsum

· leestijd 1 minuut Algemeen

WILSUM - Beter Wonen bouwt 22 ééngezinswoningen in de tweede fase van uitbreidingsplan ‘Het Meer’ in IJsselmuiden en 6 ééngezinswoningen in Wilsum. De woningen zijn extra energiezuinig doordat ze worden voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en triple glas. Hierdoor valt de energierekening voor de huurders, bij normaal gebruik, aanzienlijk lager uit.

De 22 huurwoningen op Het Meer worden op verschillende locaties in het plangebied gebouwd. De huurwoningen in Wilsum worden in één rij gebouwd. Zowel de woningen in Het Meer als in Wilsum krijgen drie slaapkamers en een badkamer op de verdieping. Op de zolder die met een vaste trap bereikbaar is, kan een vierde slaapkamer gerealiseerd worden. Voor Het Meer wordt op 11 februari 2016 tussen 19.00 uur en 21.00 uur een inloopavond bij Beter Wonen georganiseerd. Voor Wilsum staat op 8 februari 2016 tussen 19.30 uur en 20.30 uur een inloopavond in mfc De Toekomst gepland.

Van 17 februari tot en met 24 februari 2016 (12.00 uur) worden de woningen via De Woningzoeker geadverteerd. Bij een deel van de woningen in Het Meer krijgen huurders van Beter Wonen voorrang. De woningen in Wilsum worden met voorrang toegewezen aan woningzoekenden met binding aan het dorp. De nieuwbouwwoningen worden toegewezen volgens de criteria voor Passend Toewijzen. Woningzoekenden met een lager inkomen kunnen hierdoor een beroep doen op huurtoeslag.

Wie belangstelling heeft voor een nieuwbouwwoning in Het Meer of in Wilsum kan dat via info@bwij.nl doorgeven aan Beter Wonen. Meer informatie over het project is te vinden op www.bwij.nl.