Vrijwilligers gezocht voor Slachtofferhulp Nederland

Algemeen

REGIO - Slachtofferhulp zoekt vrijwilligers voor bureau Kampen. Het gaat om vrijwilligers voor de functie Algemene Dienstverlening.

De organisatie vertelt: “Het is onze taak slachtoffers na een misdrijf of een verkeersongeluk zo goed mogelijk te helpen de draad van het leven weer op te pakken. De meerderheid van deze mensen worden geholpen door een van onze 1.300 gedreven, deskundige en goed opgeleide vrijwilligers.”

De organisatie vertelt: “Als vrijwilliger bij het team Algemene Dienstverlening verzorgt u het vervolgcontact met het slachtoffer. U ondersteunt slachtoffers bij het omgaan met de gevolgen van het misdrijf of verkeersongeluk. U doet dit door het aanbieden van praktische, juridische, en/of emotionele ondersteuning. De gesprekken kunnen bij het slachtoffer thuis plaatsvinden of op het lokale bureau in Kampen.”

Een vrijwilliger bij team Algemene dienstverlening moet minimaal 8 uur per week beschikbaar zijn. “Omdat u ook afhankelijk bent van de agenda van het slachtoffer zullen de werktijden flexibel zijn. Naast contact met slachtoffers besteedt u tijd aan training, administratie en werkbegeleiding.”

Deelnemers krijgen een degelijke training waarin ze leren dit werk te doen.

Enthousiast geworden?

“Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Lysbeth Antuma via tel. 0900-0101. U kunt zich ook meteen aanmelden als vrijwilliger via onze website www.slachtofferhulp.nl/vrijwilligerswerk.”