Brezo/KBS Set Up van 0-2 naar 3-2 verlies.

Balk 30 maart - Voor deze doordeweekse inhaal wedstrijd moest Brezo/KBS Set Up dit keer vertrekken naar Balk. Hier moest men het opnemen tegen Garage Popma/D.B.S. HS1 en was men elkaar nog niet eerder tegen gekomen in de competitie.

De eerste set werd goed begonnen door de IJsselmuidenaren. De pass lag goed waardoor er een gevarieerd gespeeld kon worden. Hierdoor kon de rally meestal direct beëindigd worden. D.B.S. had daar op dat moment geen antwoord op wat resulteerde in dat Set Up al snel op voorsprong kwam. 25-19.

Een dipje aan het eind van de eerste set, was van Set Up ook merkbaar in de tweede set. Het spel werd slordiger waardoor beide teams gelijk op gingen. Aan het eind van deze set bracht Set Up echter iets meer service druk. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-23.

In de derde set ging het mis. Er werden veel onnodige fouten gemaakt in service en aanval. Ook werd de pass onder de maat, waardoor midden uitgeschakeld werd. In de tweede time-out die Hans Bruins aanvroeg, stond Set Up dan ook al met 6-16 achter. Ondanks een kleine opleving was het gat te groot om het nog recht te trekken. Deze set werd verloren met 15-25.

Ook in de vierde set ging het niet goed. De pass bleef nog steeds hangen waardoor er niet optimaal gebruik kon gemaakt worden van de verschillende aanvallers. Wel werden er in de aanval iets minder fouten gemaakt. Deze set ging eveneens naar Balk met 19-25.

Er moest een beslissende vijfde set gespeeld worden. Deze set werd goed gestart door de IJsselmuidenaren maar nadat de scheidsrechter een aantal dubieuze beslissingen nam in het voordeel van D.B.S gaven de IJsselmuidenaren de wedstrijd uit handen. Deze set eindigde op 9-15 in het voordeel van Balk.

Op zaterdag 9 april wordt er in eigen huis de revanche gespeeld tegen Garage Popma/D.B.S. HS1. De wedstrijd vindt plaats om 19.00 uur in de Oosterholthoeve.