Afbeelding

Orgelconcert Sietze de Vries in de Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In de Bovenkerk vindt op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, een concert plaats van de bekende organist Sietze de Vries. Hij speelt op beide orgels van de Bovenkerk. Na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij internationaal naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Deze periode sloot hij af door het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2012 te winnen.

De organisatie vertelt: "Na deze periode nam zijn carrière een hoge vlucht. Niet alleen geeft hij wereldwijd concerten, maar tevens wordt hij ook regelmatig gevraagd als gastdocent aan conservatoria in Amerika, Canada en Australië. Daarnaast is hij actief als excursieleider, verzorgt hij lezingen en masterclasses en organiseert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Tevens is Sietze de Vries vaste begeleider van het bekende Roder jongenskoor en het Kampen Boys Choir waarmee hij regelmatig te beluisteren is in de Bovenkerk.

Het concert op Hemelvaartsdag wordt op het hoofdorgel geopend met een groot werk van Bach. Daarna volgt de monumentale Partita over Psalm 8 van Anthon van der Horst. Het programma wordt op het koororgel vervolgd met een koraal van Bach en diens eerste Triosonate. Sietze de Vries besluit het concert met een grootse improvisatie over passend lied. Omdat hij deze op het koororgel uitvoert, kunt u van dichtbij getuige zijn van hoe zo’n improvisatie zich ontwikkelt."

De Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen heet iedereen van harte welkom in de Bovenkerk op Hemelvaartsdag 5 mei. Het concert begint om 17.00 uur en de deuren zijn om 16.30 uur geopend. De toegang aan de deur bedraagt 8 euro. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.