Afbeelding
Nick de Vries

Schoolgebouw Stadskazerne blijft behouden en wordt gerestaureerd

Algemeen

 KAMPEN - Het schoolgebouw van de Stadskazerne blijft behouden. Stichting BOEi heeft het pand gekocht van Delta Wonen en wil er vier appartementen in realiseren. Het pand aan de Buiten Nieuwstraat stond al jaren leeg en is hoog nodig aan restauratie toe.

De fractie van de SP heeft laten weten erg blij te zijn dat het schoolgebouw achter de Stadskazerne behouden blijft voor de stad. Onder andere SP fractievoorzitter Richard Boddeus pleitte jaren geleden al voor behoud van het pand: “Het schoolgebouw heeft een monumentaal karakter met zijn bijzondere kantelen. Stichting Stadsherstel, Monumentenraad en enkele politieke partijen maakten zich hard voor het behoud van de school. Dat de overeenkomst tussen Delta Wonen en BOEi nu bijna rond is is dan goed nieuws. Ik ben er van overtuigd dat BOEi er iets moois van kan maken, het restaureren van erfgoed is hun passie en werk.” Herbestemming van monumentaal vastgoed heeft volgens Boddeus vaak de voorkeur boven sloop: “Door behoud van bijzondere panden laat je aan inwoners en toeristen zien hoe het verleden een rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Fraaie voorbeelden van herbestemming in Kampen zijn het gezondheidscentrum de Hanze en het voormalig Berkpand.”

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16